logo Empresa Virtual

número 1 - abril 2004 
Subscripcions | Imprimir
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Raons per posar la teva empresa a Internet
•  Patrocinador del butlletí
•  Ja tens el teu domini?
•  Recursos en 3 línies
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Vivim uns temps de canvis vertiginosos i constants en el món i molt especialment en el camp de la informàtica i les noves tecnologies.

Hem entrat en una espiral de novetats sense precedents: cada dia apareixen nous productes, nous llenguatges i nous sistemes que desbanquen els que van sortir ahir i que es convertiran en obsolets demà mateix quan en surti un de nou.

Resulta impossible estar al dia de totes les novetats i tendències que hi ha al mercat de les noves tecnologies i molt menys avaluar-les per decidir quina podria ser la que millor s'adapti a les necessitats i a la manera de fer i funcionar de cada un.

El butlletí Empresa Virtual neix amb la vocació de convertir-se en un punt de trobada on posar en comú de manera planera i entenedora, tota la informació sobre Informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic que més ens interessi als professionals i a les petites i mitjanes empreses.

Empresa Virtual es un butlletí gratuït que sortirà cada mes i quan hi hagi alguna cosa interessant per comunicar. Es totalment per subscripció voluntària: només el rebràs si et subscrius.

Dit això, si et sembla, anem per feina.

Salutacions

Quim Herrera

ARTICLE 1

Raons per posar la teva empresa a Internet

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

L'altre dia, parlant amb un amic que té una botiga de productes naturals sobre la conveniència d'entrar a Internet, em comentava: “Cada vegada que surt el tema d'Internet, em neguiteja la sensació de que s'estan repartint el pastís i jo estic fora”.

I de fet, té tota la raó.

Avui veurem els principals avantatges d'entrar a Internet i la conveniència no esperar més i començar ara mateix.

Ampliar els serveis al client

No t'han preguntat mai si tens web on veure tarifes o fer les comandes?

Cada vegada s'utilitza més Internet per buscar i comparar productes o serveis.

Amb Internet pots oferir serveis als teus clients les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana: consulta de novetats, productes, tarifes, efectuar comandes, sol·licitar informació, etc.

Els teus clients et compren a tu perquè tens bons productes i els hi ofereixes bons serveis. No corris el risc de que no et trobin quan et busquen a Internet.

Publicitat a baix cost

Internet es el mitjà publicitari més barat que existeix. Pensa en la quantitat d'informació sobre la teva empresa i els teus productes que pots posar en la teva web per un cost molt reduït i en la quantitat potencial de gent que pot accedir-hi.

Compara el cost amb la publicitat en revistes, diaris, tanques publicitàries i altres mitjans.

Un espai a Internet es un aparador permanent que pots fer i refer quan ho creguis convenient.

Imatge

Avui en dia, tothom espera trobar l'adreça de la web i del correu electrònic en els documents de l'empresa (targetes, paper de carta, factures, tarifes, etc.)

Tenir un domini a Internet i les adreces de correu amb el nom de la nostra empresa o activitat dona prestigi. Utilitzar adreces de correu o llocs gratuïts pot donar una imatge de precarietat o de poca professionalitat a la nostra empresa.

Augmentar el mercat o les vendes

Tant si vols exportar els teus productes a d'altres països com si vols vendre els teus productes a la gent del teu barri, Internet ofereix possibilitats il·limitades d'augmentar el mercat o les vendes.

I segons els experts, aquests clients potencials es triplicaran en els pròxims anys.

Una web ben planejada actua com si tinguessis locals, delegacions i personal arreu del món a uns costos irrisoris. A Internet, tothom té les mateixes oportunitats. La teva empresa esta d'igual a igual amb les grans empreses multinacionals.

Abaratiment de costos administratius

El principal avantatge d'Internet es que el client o visitant s'ho fa tot ell: busca el producte, s'informa sobre les prestacions, mira preus, omple les dades de la comanda, genera la comanda o la factura, la paga o omple les dades de la forma de pagament... i tot ho tecleja ell des de casa o l'oficina, a l'hora que li va millor.

El mateix client, fent aquestes gestions en persona o per telèfon, obliga a dedicar el temps d'una persona que l'atengui, li agafi les dades i les introdueixi, emeti la factura, etc.

La feina administrativa es minimitza i per tant també els costos de venda del producte.

I saps que és lo millor?

L'automatització.

Amb Internet pots aconseguir uns graus d'automatització impensables: pots publicitar, vendre, enviar tarifes, donar preus, detallar informació sobre els teus productes, donar consells i fins i tot cobrar, sense intervenir per res. La teva web treballarà per a tu, mentre tu et dediques a altres coses importants

La teva web anirà treballant sola a partir de que la posis en marxa. No es motiu suficient per donar la màxima prioritat a tenir-la funcionant?

Revisa la teva llista de feines per fer. Cada dia que passa estàs perdent diners que et corresponen. Agafa quan abans la teva part del pastís.

En propers números del butlletí, anirem veien les maneres més efectives de posar l'empresa a Internet.

 

Començament

PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


ARTICLE 2

Ja tens el teu nom de domini?

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

En aquest article veurem la necessitat de reservar el nom de domini de la nostra empresa o activitat abans de que ho faci un altre, evitant així el risc de que quan algú ens busqui a Internet vagi a parar a la competència.

Com tothom sap, un domini es un nom del tipus www.lamevaempresa.com que s'utilitza com adreça a Internet.

Un domini pot estar reservat, redireccionat o completament actiu.

La reserva d'un domini no implica presència a Internet: senzillament el tenim registrat nosaltres i per tant ningú més el pot utilitzar.

Per a que apareixi alguna pàgina amb les nostres dades quan posem el nom del domini en un navegador, cal que aquest estigui redireccionat a un lloc físic d'Internet.

El pàrquing de domini consisteix en redireccionar el domini a una petita pàgina on s'indica que el domini es propietat nostra. El pàrquing s'utilitza normalment al començament per a tenir una mínima presència a Internet mentre es posa en marxa la web.

Un domini actiu, esta apuntant a un espai físic d'un servidor web ja sigui propi o un espai llogat (hosting) a una empresa especialitzada. A més de contenir les pàgines que conformen la web, té assignat un sistema de correu amb adreces sota el nom del domini (del tipus vendes@lamevaempresa.com) i un seguit de serveis propis del servidor web (ftp, bases de dades, fòrums, llistes de distribució, llibres de visites, llenguatges de programació, formularis, comptadors, etc.).

En propers articles profunditzarem més sobre el hosting i de com podem utilitzar aquests serveis en la nostra web.

Inicialment, els dominis s'agrupaven segons el tipus d'empresa (.com per a comercials, .net per a empreses de noves tecnologies, .org per a organitzacions sense ànim de lucre, etc.).

Amb el pas del temps, i degut a que cada vegada hi ha més dominis registrats i per tant és més difícil aconseguir el nom del domini que voldríem, aquesta diferenciació ja no esta tan clara.

El registre de la majoria de dominis funciona d'una manera molt senzilla: si no esta registrat, el pot registrar qualsevol persona o entitat.

Es evident que tard o d'hora anirem a parar a Internet. Per això, i per el seu baix cost, es recomanable tenir el domini reservat abans de que no ho faci un altre.

Prem aquí per mirar si un domini esta lliure o ja esta reservat.

Prem aquí si vols més informació sobre els tipus de dominis.

Començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

recursos

 

Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades a i una descripció curta a treslin@empresa-virtual.com


Començament


SUBSCRIPCIONS

Subscriu-te ara gratuïtament al butlletí Empresa Virtual i rebràs aquesta guia de regal.

Si creus que pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica plus

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

A més en cada butlletí publicarem els noms de les tres persones que hagin aportat més subscriptors durant el mes anterior.

Començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquests butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap email nostre. Les baixes són automàtiques.
Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2004