logo Empresa Virtual

número 16 - desembre de 2005 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Els 10 errors més freqüents del disseny web
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Si ets un dels nous subscriptors, et donem una afectuosa benvinguda al butlletí.

Tal com us informàvem en el butlletí anterior, a començaments de mes va entrar en vigor la nova normativa de contractació dels dominis .es. L'allau de sol·licituds (més de 300.000) va desbordar ESNIC i va provocar la caiguda dels servidors durant els primers dies.

Molts de vosaltres ja heu registrat el dominis que volíeu per a la vostra empresa activitat o productes . Si ets dels que encara no ho heu fet, no esperis més ja que d'aquí a poc temps, la majoria de dominis ja estaran ocupats.

L'article d'avui esta basat en un informe que parla dels 10 principals errors de disseny web que s'han trobat en les webs analitzades durant aquest any 2005.

Espero que ens ajudi a identificar-los per no cometre'ls a les nostres webs.

Finalment, recordar-vos que a final d'any es tanca la recollida de punts de la campanya Recomana i guanya.

Tots els que heu aconseguit punts recomanant als vostres amics i coneguts, podeu canviar-los per premis. Reenvieu-nos la còpia de l'últim extracte de punts indicant les vostres dades i quin es el premi que preferiu. Si trieu el domini a Internet, heu de dir-nos el nom del domini que voleu, si preferiu la publicitat al butlletí, envieu-nos una descripció curta de la vostra activitat.

Si no us arriben els punts per el regal que us agradaria, o encara no heu recomanat a ningú, recordeu que teniu fins el 31 de desembre per fer-ho i aconseguir els premis .

Bones Festes i un feliç any 2006 !Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE 1

Els 10 errors més freqüents en el disseny web

Per Jackob Nielsen
http://www.useit.com/alertbox/designmistakes.html

 1. Problemes de llegibilitat
  Problemes de llegibilitat derivats de l'us de tipografies poc adequades, cos de lletra massa petit i falta de contrast amb el color de fons.

 2. Enllaços diferents del format estàndard
  Els enllaços han de ser evidents, s'ha de poder diferenciar els links visitats dels no visitats, utilitzar textos descriptius d l'enllaç que contenen, no obrir enllaços en noves finestres, etc.

 3. Flash
  S'hauria d'utilitzar aquesta tecnologia només per realitzar coses que no es puguin fer en html, en lloc d'utilitzar-la per “donar alegria” a les webs.

 4. Continguts no escrits per a la web
  Es publiquen a la web molts continguts poc adequats per al mitja en que estan. Els textos han de ser curts, concisos, que es puguin identificar amb un cop de vista i que vagin al gra.

 5. Cerques deficients
  El poder cercar en una web es un dels elements fonamentals d'un lloc web. Fer-ho bé es complex i es un dels factors principals que donen una bona sensació a l'usuari. Cada any es recalca aquest fet.

 6. Incompatibilitats entre navegadores
  Si a començament d'any semblava que ja no era necessari invertir temps en els projectes per a compatibilitzar el codi per a que fos multinavegador, el creixent us de navegadors diferents a Internet Explores com Firefox fa que haguem de tornar enrere i no excloure usuaris només perquè utilitzin una plataforma diferent.

 7. Formularis incòmodes
  Es troben molts problemes relacionats amb la complexitat i l'ús dels formularis. S'utilitzen molt freqüentment a la web i la molts d'ells són excessivament llargs i complexes d'omplir per part dels usuaris.

 8. Absència de vies de contacte amb els responsables del lloc web
  Un dels signes de credibilitat i per tant de confiança que es pot donar a l'usuari es mostrar una adreça postal (física) de contacte. Es fàcil pensar que una empresa que no ofereix l'adreça de la seva ubicació difícilment rebrà pagaments dels seus clients degut a una manca de confiança.

 9. Maquetació amb amplada fixa
  Amb les desavantatges que això suposa. Si tenim un monitor massa gran no podem llegir bé els textos a no ser que augmentem el tamany i si el tenim la resolució o el monitor petits, ens trobarem amb un desagradable paginació horitzontal.

 10. Ampliació inadequada de les imatges
  Aquest punt estava reservat per a desaconsellar una vegada més l'us de pop-ups, però Nielsen el deixa en criticar el costum de mostrar la mateixa foto tant per a fotos en miniatura com per a les imatges ampliades amb la distorsió que comporta.

En resum, Nielsen proposa tornar als inicis dels disseny web. Als usuaris lo que realment ens importa es que les coses funcionin i s'entenguin bé. La base del disseny ha de tenir en compte els punts següents:

 1. Que el text sigui llegible
 2. Que els continguts responguin a les expectatives
 3. Que els sistemes de navegació i y cerca ajudin a trobar el que es busca.
 4. Formularis més curts i senzills
 5. Que no hi hagi coses que no funcionin, enllaços que no portin enlloc ni contingut desactualitzat.


Pots publicar gratuïtament aquest article on vulguis amb la condició de que ho facis íntegrament, mencionis a l'autor i posis un link actiu a la seva web.

Tornar al començament


PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ


Posa la teva empresa a Internet
por només 125 € a l'any

plantilla web 13
 • Alta de domini ( www. el_teu_domini .com /.net /.org /.es)

 • 10 comptes de correu electrònic professionals sota el teu domini (el_que_vulguis @el_teu_domini.com/ .net/ .org/ .es), aptes per utilitzar-los des del teu programa de correu o directament des de la web (amb el navegador) i un panell de control des d'on podràs configurar, redireccionar, donar d'alta, esborrar, canviar les contrasenyes dels teus comptes. Inclou amb filtres anti-virus i anti-spam, autoresponedors de correu, 500 Mb d'espai i transferència il·limitada.

 • Web configurable , redireccionada als nostres servidors.
  La web consta de: pàgina principal, pàgina de subscripció, pàgina de presentació (qui som), pàgina de productes i contacte per e-mail.
  Disposes d'una Mb d'espai per a les teves pàgines, imatges i logo.
  Les pàgines es generen automàticament amb el generador web inclòs al panell de control   que permet crear i modificar la teva web tantes vegades com vulguis personalitzant-la amb el teu logo, afegint i modificant textos i enllaços i adaptant l'aparença al teu gust a través de la selecció de plantilles professionals predissenyades o indicant directament els colors i tipus de
  No necessites coneixements de programació ni disseny web , només has de posar els textos i els continguts des del panel de control.
  No necessites contractar hosting : les pàgines es guarden en un hosting nostre i es redirecciona el domini allí.

Així de fàcil: escull el nom del teu domini i contracta el pla redirecció per a la teva empresa.


Tornar al començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


 

Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades i una descripció curta (màxim 250 caràcters) a treslin@empresa-virtual.com


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

impresora PDF Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta impressora PDF de regal.

Una impressora PDF es un software que converteix qualsevol llistat (documents, factures, pressupostos, cartes, informes, etc.) de qualsevol programa en un arxiu en format PDF que es pot enviar per e-mail.

Si creus que Empresa Virtual pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti per a que es pugui subscriure.


Tornar al començament

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Tornar al començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

 

Tornar al començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2005