logo Empresa Virtual

número 19 - juny de 2006 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Venedors, clients, comandes i Internet
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Si ets un dels nous subscriptors, et donem una afectuosa benvinguda al butlletí.

L'article d'avui es una reflexió atípica que parla de com ens podem beneficiar utilitzant Internet per a millorar l'estructura comercial que tenim, reduint costos i fent-la més competitiva.

Es una síntesis de les idees sorgides en conversacions amb clients que han instal·lat botigues virtuals en els seus negocis. Tots coincideixen en que un dels beneficis més inesperats i immediats que han tingut ha sigut justament la reducció de costos i la millora del servei al client.

En el moment de tancar aquesta edició, ja som 10.734 els subscriptors d'Empresa Virtual i anem creixent amb la col·laboració de tots vosaltres.

Si vols donar a conèixer el teu negoci a tots aquests subscriptors, pots anunciar-te patrocinant el butlletí o a la secció de recursos en tres línies.

I recorda que pots guanyar importants premis recomanant-lo amb la campanya Recomana i guanya .


Salutacions i fins aviat,

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE

Venedors, clients, comandes i Internet

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

Sovint, al analitzar les raons per posar una empresa a Internet es consideren les més obvies com la publicitat, la possibilitat de vendre a tot el món, d' arribar a milions de clients potencials , etc. Amb Internet es pot aconseguir això però també pots utilitzar-lo per a millorar altres aspectes del teu negoci.

Un d'aquests aspectes es la possibilitat de reduir costos en la recollida de comandes i de millorar el servei als clients oferint-los l'opció de fer-les per Internet .

Sigui quina sigui la manera com t'arriben les comandes (xarxa de venedors o representants, fax, telèfon, correu, etc) segur que podries estalviar temps i feina si els clients les fessin a la botiga d'Internet . Això es possible gràcies a la automatització i el baix cost que tenen les solucions de comerç electrònic.

Si tens una xarxa de venedors i aconsegueixes canalitzar una part de les comandes per la botiga virtual, els estàs alliberant dels desplaçaments y trucades que han de fer per a recollir les comandes i per tant disposaran de més temps per a fer noves visites i tancar vendes amb nous clients .

El mateix passa amb les persones dedicades a recollir les comandes per telèfon o a processar i introduir a l'ordinador les dades que arriben per fax: al disminuir la seva feina es poden dedicar a altres tasques més productives.

Amb una botiga virtual, pots rebaixar els cost que et suposa mantenir als clients permanentment informats sobre les ofertes i novetats , enviant cada cert temps un correu electrònic que contingui els enllaços a les fitxes dels productes de la botiga tant de les ofertes del moment com de les novetats. Inclús pots substituir alguns dels mailings que fas ara per e-mailings d'aquest tipus.

Oferir als teus clients una botiga virtual les 24 hores del dia al seu abast que inclogui el catàleg de productes, les seves descripcions, detalls tècnics, fotografies i preus actualitzats dona prestigi i una bona imatge. A la velocitat que van les coses, molt aviat pot passar el contrari: que no oferir aquest servei incideixi negativament en els clients.

Un cop instal.lada, que comencin a fer les seves comandes a la botiga es només una qüestió de canvi d'hàbits i això es pot aconseguir si es canvia la manera de funcionar per una que resulti beneficiosa per a tothom : ha d'agradar als clients, als venedors i a l'empresa.

Si pots mostrar aquest beneficis, serà molt més fàcil canviar els hàbits de funcionament dels teus clients i venedors.

Beneficis per als venedors:

Depenen de com es plantegi, seran els propis venedors els millors aliats per a implementar la solució. Es poden mantenir les comissions sobre les vendes a la botiga virtual que facin els clients de cada venedor, de manera que el venedor sigui el primer interessat en que el client faci les comandes per Internet .

Els venedors, per la seva banda, poden introduir les comandes que hagin recollit en les seves visites, directament a la botiga virtual on seran processades i integrades automàticament al sistema informàtic de facturació reduint els costos administratius.

Beneficis per als clients:

Els clients disposaran d'una botiga on poder fer les comandes les 24 hores del dia, des de qualsevol lloc i a qualsevol hora , des de casa o des de la feina.

També poden consultar en línia el catàleg de productes amb els preus actualitzats, les ofertes puntuals i les novetats.

Per incentivar aquest tipus de venda, pots repercutir en forma de descompte especial una part de les despeses que t'estalvies en visites, trucades i gestió administrativa de la comanda (en una botiga virtual, són els propis clients els que introdueixen les comandes).

Beneficis per a la teva empresa:

Millor servei al client.

Augment del temps dels venedors que poden dedicar a noves visites i per tant a incrementar les vendes.

Reducció de costos administratius : les comandes ja queden automàticament introduïdes al sistema informàtic.

I tots aquells que deriven del fet de tenir presència a Internet: imatge, publicitat, servei, possibilitat de captar nous clients, etc.

Infraestructura i costos

Per instal·lar una botiga virtual necessites un domini, un hosting (espai en un servidor d'Internet on posar la botiga i la web) i el software de comerç electrònic que genera i gestiona la botiga.

Es molt important que la botiga estigui integrada amb el software de gestió que utilitzi l'empresa ja que si no, obliga a duplicar les dades dels productes (descripcions, preus, etc) per omplir la botiga virtual i a tornar a introduir als arxius de facturació, les dades dels clients i comandes fetes per Internet.

Un sistema d'aquest tipus que inclogui el domini, comptes de correu electrònic professionals, web, botiga virtual i el software de gestió integrat es pot aconseguir des de només 75 € al mes .

I amb aquests costos, els beneficis són indiscutibles .

 


Pots publicar lliurement aquest article on vulguis amb la condició de que ho facis íntegrament, mencionis a l'autor i posis un link actiu a la seva web.

Tornar al començament


PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


Tornar al començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


 

Anunciar-se en aquesta secció val 20 € (màxim 250 caràcters). Si vols publicar el teu anunci, contracta'l prement aquí. Els anuncis apareixen en ordre de contractació.


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

impresora PDF Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta impressora PDF de regal.

Una impressora PDF es un software que converteix qualsevol llistat (documents, factures, pressupostos, cartes, informes, etc.) de qualsevol programa en un arxiu en format PDF que es pot enviar per e-mail.

Si creus que Empresa Virtual pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti per a que es pugui subscriure.


Tornar al començament

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Tornar al començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

 

Tornar al començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2006