logo Empresa Virtual

número 3 - juny de 2004 
Subscripcions | Articles atrassats
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Article: Enviar documents per e-mail en format PDF
•  Patrocinador del butlletí
•  Article: Els 7 millors consells per escriure un text d'e-mail efectiu
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

A finals d'aquest mes es tanca la recollida de punts de la campanya Recomana i guanya.

Tots els que heu aconseguit punts recomanant el butlletí als vostres amics i coneguts, podeu canviar-los per premis. Reenvieu-nos la còpia de l'últim extracte de punts indicant les vostres dades i quin es el premi que preferiu. Si trieu el domini a Internet, heu de dir-nos el nom del domini que voleu, si preferiu la publicitat al butlletí, envieu-nos una descripció curta de la vostra activitat.

Si no us arriben els punts per el regal que us agradaria, o encara no heu recomanat a ningú, recordeu que teniu fins el 30 de juny per fer-ho i aconseguir els premis.

El butlletí d'aquest mes esta dedicat al correu electrònic.

En el primer article veurem com enviar qualsevol document per e-mail (factures, llistats, informes, etc.) utilitzant una impressora PDF .

El segon article es una traducció d'un escrit de Larry Brophy on hi trobarem 7 consells per a redactar un e-mail “que vengui”.

Que tinguis un bon dia.

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE 1

Enviar documents per e-mail en format PDF

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

El correu electrònic s'ha imposat en molt poc temps i mica en mica està substituint al correu tradicional i en molts casos a les trucades telefòniques.

Les principals raons per utilitzar el correu electrònic en lloc del correu tradicional són obvies:

•  Cost: no gastes tinta, ni paper, ni sobres ni segells.
•  Estalvi de temps: no l'has d'imprimir, doblegar, ensobrar, posar el segell ni anar a dipositar-lo a la bústia.
•  Velocitat: el destinatari rep el nostre correu al moment.

Enviar un document de text per e-mail es molt senzill: només cal adjuntar-lo al correu i enviar-lo. Però, com es pot enviar una factura a un client, o el llistat de clients d'una zona a un venedor, o les declaracions d'impostos al nostre assessor fiscal?

Una amiga meva em comentava que quan ha d'enviar una factura per e-mail a un client, l'ha de tornar a picar amb el word.

Hi ha una manera més senzilla: utilitzar una impressora PDF.

Una impressora PDF és un programa que s'instal·la en el nostre ordinador com si fos una impressora. De manera que quan imprimim qualsevol cosa (llistats, informes, documents, factures, etc.) des de qualsevol programa, podem enviar-ho a imprimir a la impressora PDF. Aquesta impressora, genera un arxiu en format PDF que conté el document imprès. Només l'hem d'enviar adjuntant-lo a un e-mail.

El format PDF (Format de Document Portable) es un format estàndard de visualització i impressió de documents. El programa més habitual per a llegir els arxius PDF es l'Adobe Reader (no en va la patent es seva). Alguns navegadors d'Internet ja porten incorporat el lector de PDF. Hi ha lectors per a moltes plataformes: windows, linux, mac, Pocked PC, etc. per lo que es pot visualitzar i imprimir independentment del sistema operatiu o de l'ordinador que tingui el receptor.

Un altre avantatge d'aquest tipus de document és que es pot guardar i imprimir però no es fàcilment modificable (es necessitaria un programa de creació de PDF).

Per saber si tens instal·lat el lector de PDF prem aquí. Si no pots visualitzar l'arxiu es que no tens el lector d'arxius PDF. Pots descarregar la versió gratuïta a:
http://www.adobe.es/products/acrobat/readstep2.html

Ara ja només et falta la impressora PDF. Segurament t'estaràs preguntant: d'on trec jo una impressora PDF?.

Tinc un regal per a tots els subscriptors d'Empresa Virtual: una excel·lent impressora PDF gratuïta que es pot configurar en català o espanyol. Es diu PDFCreator i pots baixar-la directament des d'aquí.

Guarda aquests tres arxius en una carpeta buida (pots crear una carpeta que es digui PDFCreator a Mis Documentos i guardar-los allí).

- PDFcreatorsetup_0_7_1.exe
- catala.ini
- espanol.ini

Executa PDFcreatorsetup_0_7_1.exe i segueix les instruccions d'instal·lació.

Et crearà una impressora nova anomenada PDFCreator

Per defecte, s'instal·la a la carpeta: C:\arxius de programa\ PDFCreator. Veuràs que a dins d 'aquesta carpeta hi ha 3 carpetes més: fonts, languages i lib. Copia els altres dos fitxers (catala.ini i espanol.ini) dins la carpeta C:\arxius de programa\ PDFCreator\languages.

Inicialment, el programa PDFCreator està en alemany i anglès. Amb aquests dos fitxers podras treballar amb menús i missatges en català o espanyol.

Prem sobre la icona PDFCreator de l'escriptori o a Inici->programes-> PDCCreator per canviar la configuració de la impressora. Selecciona l'idioma que vulguis al menú Idioma.

Per provar-lo ves a qualsevol programa que tingui una opció de llistats, genera un llistat i selecciona la impressora PDFCreator per imprimir-lo. També pots imprimir aquest butlletí.

El PDFcreator et demanarà el nom de l'arxiu, l'autor (opcional ) i la data de creació. Prem el botó guardar i et demanarà la carpeta on vols guardar l'arxiu PDF. Si has marcat obrir el document després de gravar, s'obrirà amb el programa que tinguis assignat als arxius PDF.

Moltes vegades resulta més còmode que els arxius PDF es generin automàticament en una carpeta determinada sense haver d'introduir cada vegada el nom de l'arxiu i la carpeta.

Per fer això, ves a Opcions->Programa-> auto-guardar. Marca utilitzar auto-guardar i tria la carpeta on vols que es generin tots els PDF. Posa <Title><DateTime> al nom de l'arxiu per a que el nom sigui el títol del document i la data i hora en que s'imprimeix. Així evitem arxius duplicats que es sobreescriurien.

Ara ja pots enviar qualsevol document per correu electrònic. Si tens algun problema en la instal·lació, envia'm un e-mail i intentaré ajudar-te.

 

Començament

PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.Tornar al començament

ARTICLE 2

Els 7 millors consells per escriure un text d'e-mail efectiu.

Per Larry Brophy
www.findmorebuyers.com

 

NO reciclis els textos de correu directe tradicional. Encara que tinguessin èxit. Has de pensar que Internet es un mitjà completament nou. Un text que tingui un gran percentatge de resposta en el món del marketing per correu directe, pot ni tant sols llegir-se a la xarxa, especialment si s'envia per e-mail.

Aquí estan les claus per escriure un text d'e-mail efectiu:

1. L'assumpte es el títol
Escriu un títol (assumpte) compacte de tres a cinc paraules. L'assumpte determina si llegiran l'e-mail o no. Els títols enganyosos (no relacionats amb el teu missatge) no funcionen. Els usuaris d'Internet són intel·ligents i saben exactament el que volen. Enganyar no es una bona manera de començar una relació.

2. Fes-lo personal
I precís. La gent a Internet vol notes personals. Escriu per una audiència de un. Utilitza un llenguatge comú i evita les formalitats.

3. Arriba al punt
Escriu curt i senzill. No t'enrotllis parlant i parlant en varis paràgrafs ... o pàgines. La gent a Internet vol informació ràpida i clara. Els paràgrafs haurien de tenir entre quatre i sis línies com a màxim. Procura que l'extensió total no sobrepassi les 300 paraules.

4. Proporciona un incentiu per actuar .
Dona una raó per comprar o actuar ARA. La gent a Internet tendeix a mantenir l'atenció durant poc temps. Proporciona una raó precisa per visitar la teva web o comprar ARA (oferta per temps limitat, prova gratuïta, regal, concurs, descompte, etc.)

5. Inclou una crida per actuar.
Digues a la gent el que tu vols que facin. No els deixis preguntant-se quin serà el proper pas. Encamina'ls a prendre “l'acció que vulguis que prenguin”. Si no, només navegaran una estona fins que se n'oblidin del que estan buscant.

6. Utilitza la teva web.
Porta a la gent cap a la teva web. No tractis de tancar la venda en l'e-mail. Necessites que la gent tingui (i faci) més preguntes. Les preguntes requereixen interacció i la interacció promou relacions.

7. Construeix relacions .
Molt pocs clients que valen la pena volen una relació “d'una sola nit”. Tingues sempre l'objectiu d'establir una relació a llarg termini. Escolta als teus clients i tracta'ls com t'agradaria que et tractessin (sempre que no siguis un masoquista).

Consell Extra:

8. Continua.
Fes el que dius. Posa les teves mans i els teus peus on esta la teva boca. Compleix el que promets ja que el món es cada dia més petit. La única manera de guanyar a Internet es compartir.

 

Començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


Anunciar-se en aquesta secció val 20 € (màxim 250 caràcters). Si vols publicar el teu anunci, contracta'l prement aquí. Els anuncis apareixen en ordre de contractació.


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta guia de regal.

Si creus que pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

Començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.
Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2004