logo Empresa Virtual

número 5 - octubre de 2004 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Software espia: spyware, adware, sneakware o malware
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

En el moment de tancar l'edició ja som 4.423 subscriptors. Arribar a 5.000 abans de final de mes depèn de tu. Recomana Empresa Virtual a tothom que creguis que li pot interessar i ho aconseguirem!

Avui parlarem del software espia o spyware, un tema que malauradament esta de moda per la seva implantació masiva i els efectes perjudicials que te sobre els nostres ordinadors. L'article inclou dos links per baixar el software gratuït per a netejar l'ordinador d'aquest programes espia.

Espero que et sigui d'utilitat.

Que tinguis un bon dia.

 

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE

Software espia: spyware, adware, sneakware o malware

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

Fa uns dies, la Rosa, una amiga meva, em comentava: “no sé que li passa al meu ordinador. Fa coses rares i va molt lent. De cop i volta s'obren finestres amb publicitat i no puc treballar fins que accepto, apareixen connexions telefòniques a línies 906 i quan obro el navegador em canvia la pàgina inicial per un lloc que no hi havia anat mai. Em pensava que tenia un virus, però ja li he passat l'antivirus varies vegades i no em detecta res.”

L'ordinador de la Rosa era víctima de varis programes espia. I no es un cas aïllat. Segons un estudi recent, el 70% dels ordinadors tenen o han tingut software espia.

Aquest programes s'instal·len navegant, utilitzant errors de seguretat del sistema operatiu o com a part de software gratuït baixat d'Internet. Moltes vegades fins i tot esta explicat a les condicions d'instal·lació que nosaltres mateixos acceptem sense entendre massa bé que vol dir.

Tècnicament no són virus i per això la majoria d'antivirus no els detecten confonent-los amb els programes normals.

Un cop instal·lats, es dediquen a les seves tasques d'espionatge enviant informació sobre els nostres hàbits, els llocs que visitem a Internet, els cercadors que utilitzem i els termes que cerquem, el sistema operatiu que tenim, els programes instal·lats, les compres que fem a Internet, les llibretes d'adreces de correu o IRQ i qualsevol informació que es pugui extreure del nostre PC i serveixi per a establir un perfil amb el que enviar-nos publicitat o portar-nos a determinats llocs d'Internet. També pot ser que utilitzin la nostra màquina per executar càlculs complexes i enviar posteriorment els resultats, aconseguint així la potencia de càlcul de milers d'ordinadors simultàniament.

En la majoria de casos, si no es treuen, s'acaba tenint de portar l'ordinador al servei tècnic ja que arriben a fer impossible treballar-hi.

La solució esta en els programes que detecten i eliminen aquest tipus de software del nostre ordinador.

Personalment en tinc dos d'instal·lats: Spybot - Search & Destroy i Ad-aware de Lavasoft. El que més utilitzo es l'spybot (es pot configurar en català) encara que sovint passo també l'Ad-aware.

Tots dos tenen versions gratuïtes i es poden anar actualitzant en línia (imprescindible per a detectar el software espia que contínuament va apareixent). Us les podeu baixar de:

Spybot: http://www.safer-networking.org/es/home/index.html

Ad-aware: http://www.lavasoft.de/ms/spanish/

Es important llegir les instruccions d'us i les recomanacions dels programes a fi de no esborrar cap programa “útil” que haguem instal·lat nosaltres.

Spybot accepta donatius: siguem generosos. Mantenir un software d'aquestes característiques amb actualitzacions i distribució gratuïta té uns costos tant en temps com en infraestructura i ningú pot mantenir-se de l'aire que respira. Només cal pensar en lo que ens cobraria el servei tècnic per netejar-nos l'ordinador.

Trobareu més informació sobre el tema als articles:

Article a Microsoft sobre spyware

Article: ¿Harto del spam? Entonces prepárese para el adware

 

Començament

PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades i una descripció curta a treslin@empresa-virtual.com


Començament


SUBSCRIPCIONS

Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta guia de regal.

Si creus que pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

Començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2004