logo Empresa Virtual

número 7 - desembre de 2004 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Article: Espia la teva competència
•  Patrocinador del butlletí
•  Trucs d'ofimàtica
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Ja tenim les Festes a sobre, s'acaba el 2004 i comença el 2005. Diuen que els anys senars són molt millors que els parells. Esperem que sigui així. Sempre es preferible anar a millor.

Avui he triat un article de Carlo Rodriguez que parla sobre una bona pràctica: espiar a la competència per comparar i millorar.

Seguim amb la secció de Trucs d'ofimàtica on hi trobareu uns trucs per a word i d'excel.

Finalment, recordar-vos que a final d'aquest mes es tanca la recollida de punts de la campanya Recomana i guanya.

Tots els que heu aconseguit punts recomanant als vostres amics i coneguts, podeu canviar-los per premis. Reenvieu-nos la còpia de l'últim extracte de punts indicant les vostres dades i quin es el premi que preferiu. Si trieu el domini a Internet, heu de dir-nos el nom del domini que voleu, si preferiu la publicitat al butlletí, envieu-nos una descripció curta de la vostra activitat.

Si no us arriben els punts per el regal que us agradaria, o encara no heu recomanat a ningú, recordeu que teniu fins el 31 de desembre per fer-ho i aconseguir els premis .

Bones Festes i un feliç any 2005 !

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE 1

Espia la teva competència

Per Carlo Rodríguez Arenas
www.redatm.com

La frase “A Internet la teva competència es troba a un clic ” es una realitat. Res no impedirà que el client potencial se'n vagi d'un lloc web a un altre per una millor oferta, per qualitat del producte o per altres factors.

Per tant, es molt important estar al dia del que fan els nostres competidors a fi i efecte de saber contrarestar ràpidament les seves accions per obtenir (i conservar) més clients.

En primer lloc hem d'establir les pautes d'actuació, aquestes ens ajudaran a no perdre la perspectiva de qui son els nostres competidors realment, les pautes són:

Defineix en quin sector et situes, recorda que es millor especialitzar-se en alguna cosa que saber poc de tot. Establir el sector del teu negoci es el pas més important .

Defineix el teu mercat . Es local, regional ó internacional?. El teu públic objectiu es d'arreu del món?, quin idioma te?. Recorda que quan més gran sigui el teu mercat, més feina tindràs en analitzar-lo.

Estableix la competència al teu mateix nivell , si tens una PIME (petita o mitjana empresa) i vols enfrontar-te a una multinacional comences malament, has de situar-te en un nivell semblant al teu. Si tens competidors molt grans per ara no t'enfrontis a ells, tindries les de perdre, els has de considerar només com a pauta a seguir.

Fes un llistat de la teva competència , si has realitzat els 3 passos anteriors, es l'hora de llistar la competència en paper o en la pantalla, ordenant-la si es possible en ordre d'importància. Si no tens la mínima idea de qui es la teva competència (no hauria de ser així) tens dos aliats que t'ajudaran: el cercador web i la guia telefònica, escull els més similars al teu sector i redacta la llista.

Realitzats els passos anteriors ja podem passar a la fase d'anàlisi i podrem “atacar” des de diferents fronts oberts obtenint més i millor informació.

LA WEB:

Revisa les seves webs i analitza-les , cerca que ofereixen que tu no i a l'inrevés, estudia la importància que li donen a la part gràfica, als continguts, a les trucades a l'acció, a les formes de comunicar-se, etc.

Mira els seus clients , pensa com pots arribar fins a ells, moltes webs tenen penjat el llistat de clients, això et dóna la oportunitat de saber a quines empreses els pot interessar el teu producte o servei. Copia el llistat i intenta contactar amb ells mitjançant cartes o trucades telefòniques, en aquestes explota les avantatges del teu producte o servei enfront el de la teva competència.

BUTLLETINS:

Subscriu-te als seus butlletins , moltes empreses tenen Butlletins Electrònics on es dóna informació del nous projectes, productes i/o serveis. Al subscriure't et permetrà estar al dia del que fa la competència. Analitza la freqüència en que els reps, el contingut, si t'envien un correu de benvinguda, etc.

Accepta la seva publicitat , moltes vegades en els formularis t'ofereixen la possibilitat de rebre publicitat, accepta aquesta opció. Compara-la i analitza-la conjuntament amb la teva per tal de polir les teves accions publicitàries. Recorda que poden realitzar accions que tu no i això et servirà per adonar-te.

SOL·LICITA ELS SEUS SERVEIS:

A través d'e-mail o per telèfon sol·licita el pressupost d'alguna tasca en concret, l'enviament d'algun producte o servei. Comprova el seu nivell de suport, observa si compleixen els terminis de lliurament, si fan seguiment del lliurament, etc.

 

Per últim, estableix un calendari de revisions, un cop cada 3 mesos aproximadament, així estaràs al dia del que succeeix en el teu mercat.

 

PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.TRUCS D'OFIMÀTICA

TRUCS DE WORD

Paraules encadenades. Moltes vegades resulta impossible mantenir juntes dues paraules que necessàriament haurien de quedar unides sobretot al finalitzar una línia ja que Word talla automàticament i salta a la següent. Per exemple: volem que les dates quedin en la mateixa línia sense que Word les talli. Quant escrivim 31 de desembre i volem que aquestes tres paraules quedin encadenades, separeu cada paraula amb un espai especial que s'obté Ctrl+Mayúsculas+Barra espaciadora . Si visualitzeu els caràcters no imprimibles a la pantalla, el text quedarà així: 3 1ºdeºdesembre

Columnes iguals. En les pàgines dividides en columnes es molt normal que en la última el text no arribi a omplirla, quedant unes columnes amb més text que altres.

Per distribuir el text entre totes les columnes i que quedin simètriques en alçada, feu el següent:

  1. Situeu el cursor al final de la última columna.
  2. Aneu a Insertar/Salt .
  3. En el quadre de diàleg obert marqueu la casella Continuu de Tipus de salts de secció

Això ajustarà automàticament la mida de totes les columnes de la pàgina.


TRUCS D'EXCEL

Edició de fórmules. Mes que un truc, això es un bon consell. Si heu d'editar una fórmula complexa, copieu-la en un altra cel·la i traieu el signe igual per a que Excel la reconegui com a només text. Fet això treballeu amb la formula original. Si els resultats no son satisfactoris, recupereu la fórmula antiga des de la cel·la i afegiu el signe igual davant.


Repetició d' accions.
Aplicar un format o executar una mateixa ordre moltes vegades es pot convertir en una tasca tediosa.

La tecla F4 ens brinda una bona alternativa per superar això ja que guarda l'ultima ordre o format que haguem aplicat. Per exemple, escriviu un text o un número en un parell de cel·les i apliqueu el format de font negreta a una d'elles. Immediatament, activeu la segona cel·la i premeu F4: veureu com aplicarà el format negreta a la cel·la.

Això també funciona amb les ordres: Premeu la tecla Supr (Suprimir) per esborrar el contingut d'una cel·la. Activeu l'altre cel·la i premeu F4: també s'esborrarà.

 

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

 

Si busques un lloc agradable i acollidor per a descansar uns dies, vine a Tarragona a l'Hostal Al-hambra. www.hostalalhambratarragona.com


MARKINDUSTRY Solucions de marketing per a la indústria. www.mark-industry.com


TRAC traductors i correctors, 15 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Professors de català. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català, nivells A, B, C i D. www.tractradu.com


Servei de missatgeria i transports a Catalunya.
Om Missatgers S.L. om@ommissatgers.com.


La web de la teva empresa, amb el teu domini, correu electrònic, botiga virtual connectada al software de facturació QFACWIN. Tot integrat. QSOFT www.qsoftnet.com.

 

Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades i una descripció curta a treslin@empresa-virtual.com


 


SUBSCRIPCIONS

Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta guia de regal.

Si creus que pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti
Guies d'ofimatica: Microsoft Word

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


 

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

A més en cada butlletí publicarem els noms de les tres persones que hagin aportat més subscriptors durant el mes anterior.

 

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2004