logo Empresa Virtual

número 8 - gener de 2005 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Com treure partit d'Internet
•  Patrocinador del butlletí
•  Trucs d'ofimàtica
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Ja hem deixat enrere el 2004 i encarem el 2005. Es temps de fer balanços i preparar nous projectes.

En el moment de tancar l'edició ja som 5.850 els subscriptors d'Empresa Virtual i anem creixent amb la col·laboració de tots vosaltres.

Aquest any seguirem amb la campanya Recomana i guanya, que tancarem trimestralment. Es a dir que cada trimestre podreu canviar els punts aconseguits al recomanar nous subscriptors per els premis que trieu.

En aquesta edició tenim un article d'en Manel Chacón que ens explica com, amb unes inversions mínimes, pots aconseguir que la teva presència a Internet sigui profitosa i rendible per a la teva empresa o activitat.

Hem incorporat Windows XP a la secció de trucs d'ofimàtica on seguirem publicant els trucs per a Word i Excel. Tot plegat ens ajudarà a dominar una mica més aquest sistema operatiu.


Salutacions i fins aviat,

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE 1

Com treure partit d'Internet

Per Manel Chacón Villanueva
www.qsoftnet.com

Tots sabem que si una cosa caracteritza a Internet és la immediatesa en tot. També sabem que la primera impressió val molt, alguns diuen que és la que val.

Això vol dir que a la Xarxa, s'hi ha d'entrar bé des del començament, doncs degut a la immediatesa, la primera impressió que s'enduguin els nostres futurs clients quan visitin la nostra web, pot representar que no la tornin a visitar en molts mesos o que l'afegeixin a la llista de preferits. La diferència és notable.

En propers articles, t'aniré explicant cadascun dels punts necessaris per a que la teva empresa es faci un lloc a internet i el rendabilitzi. A curt termini, la xarxa pot ser una inversió dedicada a millorar la imatge de la teva empresa, d'acord, però a mitjà i llarg termini, l'has de convertir en una font important d'ingressos, no ho oblidis.

Per a començar, dividiré tot el projecte en tres grans blocs, bàsics per anar planificant d'una manera correcta la teva empresa a Internet:

Comunicacions immediates: El correu electrònic
Serveis immediats: Les webs
Guanys immediats: vendes pròpies y programes d'afiliats

Comunicacions immediates. El correu electrònic

No hi ha dubte que el correu electrònic ha revolucionat el sistema de comunicacions directes entre persones. Permet enviar o sol·licitar documents a qualsevol part del món en temps rècord i amb un cost molt reduït. També permet enviar a molts destinataris simultàniament i altres moltes prestacions que no entraré a detallar ara.

Estarem d'acord en que l'e-mail és una eina imprescindible per a qualsevol empresa amb "ganes" de créixer. Per tant és indispensable que amb la nostra adreça e-mail comencem a donar una imatge d'empresa seria i solvent.

I la manera d'aconseguir aquest primer petit pas és evitant tots els serveis de webmail gratuïts, que inunden els correus de publicitat frívola i fora de lloc, que freqüentment manipulen o filtren els missatges que arriben, donant a més, imatge de garreperia empresarial. Com deia Quim Herrera en un article del número 2 d'aquest butlletí, "El que es barat surt car".

Per tant és molt important que les nostres adreces de correu electrònic incorporin el nom de la nostra empresa darrera de l' @rroba.

Serveis immediats: Les webs

A través de les webs, accedim també en temps rècord, a informacions de tot tipus i a infinitat de serveis que ens ofereixen moltes empreses. Però pel mateix motiu, son tots els altres els qui poden venir a visitar la web de la nostra empresa.

D'aquesta manera, es fa necessari que la nostra web ofereixi serveis als nostres clients sempre acompanyats d'una bona imatge, doncs, segons el producte o servei que es vengui, pot suposar multiplicar el nostre arxiu de clients per centenars o milers, pensa que internet abasta tot el món.

Un altre punt important que no has de descuidar a l'hora de posar la teva web en marxa, és donar la oportunitat als teus visitants de subscriure's a la teva empresa. Fent això aconsegueixes vàries coses: evitar l'spam (qui es subscriu, ho fa voluntàriament i per tant dóna el seu consentiment a rebre els teus correus), mantenir informats als teus subscriptors amb tot el que creguis oportú (butlletins, novetats, ofertes…) i aconseguir una bona base de dades de potencials clients, que d'entrada, ja s'han interessat en la teva web i s'hi han subscrit.

Per a que això pugui ser factible s'ha de defugir irremeiablement dels serveis de hosting gratuïts i de les url interminables que aquests et proporcionen, doncs un cop més s'estarà donant una imatge penosa i de poca solvència.

Ens hem de fer amb un domini únic que representi a la nostra empresa per tot el món.

Crec sincerament, que és important invertir en la web, per que és una via d'ingressos, que inclou a una clientela que en número, difícilment aconseguiràs des d'una ubicació geogràfica. Per tant s'ha de tenir molt en compte.

Guanys immediats: vendes pròpies i programes d'afiliats

No vendràs a Internet si no ofereixes una bona imatge de serietat i solvència. Tampoc esperis aconseguir ingressos mitjançant la participació en programes d'afiliats si dones una impressió d'"aficionat".

Seguint els consells anteriors, ja hauràs recorregut un bon tros en la consecució d'una imatge seria i professional.

Mitjançant els programes d'afiliats pots promocionar els teus productes o els d'altres empreses. Aquests programes, parlant clar, son tractes entre empreses en els que tots surten beneficiats, interessant, oi? Doncs així és i a més funciona.

Si una empresa t'ofereix 60 euros per cada compra d'un dels seus productes, que es realitzi des d'un link que posis a la teva web, què et semblaria? Amb 10 vendes en un mes serien 600 euros que guanyaries sense fer res. Això és un exemple menor, però si disposes d'una web ben publicitada, amb gran tràfic de visites i un bon número de subscriptors, els números es multipliquen sorprenentment.

Si a més, aquesta empresa t'ofereix la possibilitat de que puguis donar links als teus clients i per cada venda que es faci des d'una web d'un client teu, tu t'emportes un percentatge de la venda... aleshores sí que les xifres es disparen.

I l'empresa que et va servir el link inicial, feliç per cada venda que es faci, perquè encara que tingui que repartir els seus beneficis, aquests es produeixen gràcies a la teva web i a les dels teus clients i possiblement no s'haguessin realitzat sense la teva intervenció.


RESUMINT:

La opció d'Internet com a negoci, es un factor que has de tenir molt en compte si t'has marcat com a objectiu projectar la teva empresa sobre un públic més ampli i rendibilitzar en poc temps la inversió realitzada en aquest medi.

Vols guanyar diners a internet?

Què necessites?

Una empresa, amb productes vendibles
Presència a Internet, amb una web y correu electrònic
Donar una bona imatge, la web i el correu sota un domini propi
Aconseguir subscriptors y vendes a la teva tu web
Promocionar-te amb programes d'afiliats

PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


TRUCS D'OFIMÀTICA

TRUCS DE WORD

Substitució ràpida. L'Autocorrecció no serveix només per substituir paraules mal escrites. També es una bona solució per a evitar teclejar paraules complicades o molt llargues. Un exemple: suposem que has d'escriure un text amb la paraula desoxirribonucleic moltes vegades. Es molt mes fàcil escriure deso. Per tant, anem al menú Eines -> Autocorrecció, marquem la casella reemplaçar texte mentre escrius i Poses reemplaçar deso per desoxiribonucleic . Prem Afegir i Acceptar. Ara, cada cop que escriguis deso, es substituirà per desoxiribonucleic.


Formes simètriques. El botó Autoformes de la barra d'eines Dibuix, desplega un menú que conté l'opció Formes Bàsiques. Aquesta opció et permet dibuixar rectangles, el·lipses, triangles, trapezis, etc. Però si t'hi fixes, no hi ha ni quadrats ni cercles. Com es poden dibuixar fàcilment un quadrat a partir del rectangle o un cercle a partir de l'el·lipse?. Escull una d'aquestes formes amb un clic, per exemple el rectangle. Abans de dibuixar (el cursor queda amb forma de creu) prem la tecla Majúscules i mantén-la premuda mentre dibuixes. Et dibuixarà un quadrat perfecte. El mateix per a fer un cercle amb l'el·lipse
 


TRUCS D'EXCEL

Dreceres de teclat per a files i columnes. Per amagar i mostrar files i columnes, Excel disposa de les següents combinacions de tecles:
Ctrl+9: Amaga la fila
Ctrl+Mayúsculas+8: Ensenya la fila
Ctrl +0: Amaga la columna.
Ctrl+Mayúsculas+9: Mostra la columna.

Data i hora. Unes altres dreceres pràctiques, en aquest cas per a inserir la data o l'hora en una cel·la son les següents combinacions de tecles:
Per inserir l'hora: Ctrl + :
Para la fecha: Ctrl + ;
Tingues en compte que tant els dos punts : com el punt i coma ; s'aconsegueixen en la majoria de teclats prement la tecla majúscules per lo que hauràs de fer: Ctrl +Majúscules + :


TRUCS DE WINDOWS XP

Com crear una drecera de teclat per obrir una carpeta o executar un programa

Si vols tenir accés directe a una carpeta o a un programa des de qualsevol lloc de l'equip fes el següent:

Selecciona la carpeta o el programa amb l' Explorador de Windows.
Crea un accés directe i posa'l a l'Escriptori. (Per crear un accés directe d'una carpeta obre-la, ves al menú Arxiu i selecciona Nou i accés directe. Arrastra l'icona d'accés directe fins a l'escriptori. Per crear un accés directe d'un programa selecciona'l, prem el botó dret del ratolí i selecciona Enviar a -> Escriptori com accés directe)

Fes clic amb el botó dret del ratolí sobre l'accés directe creat i selecciona Propietats.
Situat a Mètode Abreviat i prem una combinació de tecles amb la tecla CTRL o amb la tecla MAJUS (si per exemple vols utilitzar la tecla M, seria CTRL+ALT+M o CTRL+MAYÚS+M) i, a continuació, fes clic en Acceptar.

Cada vegada que premis la combinació de tecles especificada s'obrirà la carpeta o s'executarà el programa encara que tinguis altres programes maximitzats.

També funciona en Windows 2000.


 

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades i una descripció curta a treslin@empresa-virtual.com


 


SUBSCRIPCIONS

Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta guia de regal.

Si creus que pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti
Guies d'ofimatica: Microsoft Word

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


 

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

A més en cada butlletí publicarem els noms de les tres persones que hagin aportat més subscriptors durant el mes anterior.

 

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2005