logo Empresa Virtual

número 15 - octubre de 2005 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Dominis .es: última oportunitat
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Si ets un dels nous subscriptors, et donem una afectuosa benvinguda al butlletí.

En el moment de tancar aquesta edició, ja som 8.961 els subscriptors d'Empresa Virtual i anem creixent amb la col·laboració de tots vosaltres.

Si coneixes gent a qui li pugui interessar rebre aquest butlletí, recorda que pots guanyar importants premis recomanant-lo amb la campanya Recomana i guanya .

Tenim una bona notícia : el mes passat, l'ICANN (l'organisme que regula els noms de domini d'Internet) va aprovar el dominis .cat per a l'àmbit del català i la cultura catalana. Ara s'està treballant amb la normativa de contractació i s'espera que a començament del 2006 ja es podran contractar aquests tipus de dominis. Us mantindrem informats.

L'article d'avui parla de l'important canvi en la normativa de contractació dels dominis .es i de l'oportunitat que representa per a contractar el domini que trieu quan es posi en funcionament d'aquí a dues setmanes.


Salutacions i fins aviat,

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE 1

Dominis .es: última oportunitat

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

El dia 8 de Novembre entra en funcionament l'obertura al públic en general del nou pla de dominis .es que acaba amb una etapa de restriccions i impediments per a poder registrar aquests tipus de dominis.

Des del seu inici, l'entitat encarregada de gestionar el registre de dominis .es corresponents a l'estat espanyol ( ESNIC) ha portat una política més pròpia de l'època del funcionariat del “vuelva ud. mañana” que de la societat de la informació del segle XXI.

Fins ara, per registrar un domini .es era imprescindible que el nom del domini fos el mateix que el nom escripturat de l'empresa o d'una marca registrada. Els professionals només podien registrar noms de domini amb l'estructura “professió”-“nom i cognoms” (per exemple: electricista-joangarciaperez.es) i els particulars només tenien dret a accedir al nom de domini corresponent al seu nom i cognoms que havia de coincidir amb el DNI o targeta de residència.

Tots aquests requisits s'havien de demostrar enviant per fax o correu els documents acreditatius de registre de societat, marca registrada, IAE o DNI. A partir d'aquí el personal competent començava a fer les seves comprovacions i si estava tot correcte amb la normativa es procedia al seu registre. Aquesta feinada portava varies setmanes i per compensar-la s'establien que quasi doblaven els dels registre de dominis genèrics (.com, .net i .org.)

Amb aquestes perspectives, qui volia un domini a Internet, triava un domini genèric, que podia registrar immediatament amb l'únic requisit de que estigues lliure (no contractat) i a més li sortia molt més econòmic.

Aquesta normativa estricta i poc àgil ha provocat que el volum de contractació de dominis .es sigui molt baix i per tant ESNIC, l'entitat gestora dels dominis .es s'ha hagut de replantejar tot el sistema de contractació .

El nou pla de contractació que entra en vigor el proper 8 de novembre elimina tots aquests requisits i s'equipara en preu i condicions als dominis genèrics: Es podrà registrar el nom de domini .es que es vulgui amb la única condició que estigui lliure .

Ara es presenta una oportunitat irrepetible d'aconseguir el domini .es amb el nom que trieu ja que degut a la normativa anterior la majoria de noms de dominis .es encara estan disponibles. Justament per això, s'ha iniciat una carrera per a ser els primers en registrar els dominis .es disponibles i els agents registradors estan elaborant “llistes d'espera” per a realitzar la inscripció tant aviat com obrin el registre.

El calendari d'obertura del registre amb la nova normativa es:
- 8 d'octubre: dominis .es que comencin amb números o amb les lletres “a” i “b”
- 9 d'octubre: dominis .es que comencin amb números o des de la lletra “a” fins a la lletra “e”.
- 10 d'octubre: dominis .es que comencin amb números o des de la lletra “a” fins a la lletra “n”.
- 11 d'octubre: tots els dominis .es .

Hem preparat una pàgina web especial on hi trobareu informació detallada sobre el registre del domini i des d'on podreu veure si estan disponibles els noms de dominis que millor s'escaiguin per a la vostra empresa, activitat, producte o servei

Comprovar els dominis disponibles

Si teniu dificultats per visitar l'enllaç anterior amb un clic, copieu l'adreça que us posem a continuació: http://www.qsoftnet.com/buscadom.php?idioma=C&tip=T , enganxeu-la a la barra d'adreces del vostre navegador (Explorer, Mozilla) i premeu la tecla Intro del teclat.

Només durant aquest any 2005, Internet ha crescut més que qualsevol any. Segons un sondeig de l'empresa NETCRAFT, s'han incorporat 17,5 milions de nous llocs web. Això implica que cada vegada hi ha menys noms de dominis disponibles i molt aviat només quedaran lliures els pitjors noms, el que ningú vol perquè són massa llargs o complicats de recordar.

Encara que de moment no tingueu previst utilitzar un domini creant una web determinada, si que es convenient donat el seu baix cost, reservar el nom de domini per la vostra empresa, productes o activitat abans de que un altre ho faci . El domini contractat es pot “aparcar” redireccionant-lo a una pàgina amb les vostres dades o a una web existent i assignar-li el servei de correu amb comptes de correu professionals amb el nom que trieu (elquesigui@elteudomini.es).

Recorda, no hi haurà un altre oportunitat com aquesta per aconseguir el nom del domini .es escaient per la teva empresa, activitat professional, comerç o productes.

No esperis a que algú altre el reservi: mira si esta disponible i registra'l


Pots publicar gratuïtament aquest article on vulguis amb la condició de que ho facis íntegrament, mencionis a l'autor i posis un link actiu a la seva web.

Tornar al començament


PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ


Guanya diners extres cada mes amb el programa d'afiliats de QSOFT

Només posant un banner a la teva web, un enllaç als correus electrònics que enviïs, o fent una recomanació als teus clients, pots crear-te una font alternativa d'ingressos sense cap mena de cost (l'ingrés al programa d'afiliats es totalment gratuït).

Nosaltres et proporcionem tot el material de marketing que necessites per a promocionar els nostres productes i començar a generar comissions ara mateix.

Prem aquí per donar-te d'alta i accedir al material promocional.

Prem aquí si vols més informació.
Tornar al començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


Si vols sortir en aquesta secció envia un e-mail amb les teves dades i una descripció curta a treslin@empresa-virtual.com


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

impresora PDF Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta impressora PDF de regal.

Una impressora PDF es un software que converteix qualsevol llistat (documents, factures, pressupostos, cartes, informes, etc.) de qualsevol programa en un arxiu en format PDF que es pot enviar per e-mail.

Si creus que Empresa Virtual pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti per a que es pugui subscriure.


Tornar al començament

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Tornar al començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

 

Tornar al començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2005