logo Empresa Virtual

número 18 - maig de 2006 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Capturant pantalles
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Si ets un dels nous subscriptors, et donem una afectuosa benvinguda al butlletí.

En el moment de tancar aquesta edició, ja som 10.214 els subscriptors d'Empresa Virtual i anem creixent amb la col·laboració de tots vosaltres.

Si vols donar a conèixer el teu negoci a tots aquests subscriptors, pots anunciar-te patrocinant el butlletí o a la secció de recursos en tres línies.

I recorda que pots guanyar importants premis recomanant-lo amb la campanya Recomana i guanya .

Avui tenim un article que explica com convertir en imatges la informació que apareix per pantalla en el nostre ordinador amb un programa capturador de pantalles que podeu baixar-vos tots els subscriptors del butlletí.

Amb aquest programa podeu guardar qualsevol cosa que es mostri a la pantalla com una imatge i enviar-la per e-mail o incorporar-ho en documents, pàgines web, manuals, etc.


Salutacions i fins aviat,

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE

Capturant pantalles

Per Quim Herrera Joancomartí
www.qsoftnet.com

Moltes vegades ens trobem, amb la necessitat d'incloure en algun document (informe, memòria, pàgina web, manuals), alguna finestra de les que es mostren a la nostra pantalla de l'ordinador o una part d'elles.

Windows te unes tecles per a capturar pantalles i enviar-les al portapapers per a que després les puguem enganxar com a imatges a qualsevol document (word, excel, power-point ) o editor d'imatges. Aquestes tecles son:

[Impr Pant] o [PrtSc (de l'anglès Print Screen)]: Prement aquesta tecla es captura tot el contingut de la pantalla i es traspassa al portapapers en format gràfic. Podem inserir-la en el nostre document prement els tecles [Ctrl] + [V] (enganxar) o utilitzant el menú Edició -> Enganxa del programa.

[Alt] + [Impr Pant] : Prement aquestes tecles, es captura només el contingut de la finestra activa de windows . Podem inserir-la en el nostre document prement els tecles [Ctrl] + [V] (enganxar) o utilitzant el menú Edició -> Enganxa del programa.

Però, què passa si només volem utilitzar un fragment de la pantalla o de la finestra? . Llavors la feina se'ns complica: Hem d'enganxar la imatge en un editor d'imatges que ens permeti retallar el fragment que necessitem i copiar-lo al portapapers per poder inserir-lo en el document.

El capturador de pantalles es una petita aplicació que ens permet fer tot això d'una manera senzilla i ràpida .

Fa un temps varem adquirir aquest software amb els drets de revenda i hem decidit regalar-lo a tots els subscriptors del butlletí. Podeu baixar el programa de:

http://www.empresa-virtual.com/soft/capturapantallas.exe

No necessita instal·lació. Només heu de copiar-lo a l'escriptori o en un altra carpeta i executar-lo amb doble clic cada vegada que el necessiteu.

Quant s'executa el programa capturador de pantalles, apareix una finestra com aquesta:

Capturador de pantallas


El programa captura la pantalla, finestra o la selecció que fem i ho guarda en un arxiu en format JPEG amb el nom que li haguem indicat (per defecte es guarda a l'escriptori).

Només hem d'establir les opcions de desar i capturar (tota la pantalla, la finestra activa o una selecció) i prement el botó Captura, es gravarà l'arxiu.

Si volem capturar només una selecció, apareix un cursor en forma de creu. Per seleccionar el tros de pantalla que volem, movem el cursor fins a la zona a seleccionar i prement el botó esquerre del ratolí, l'anem arrastrant fins obtenir la part desitjada . Al soltar el botó, es grava l'arxiu.

Espero que us sigui tan útil com ens ho es a nosaltres.

 


Pots publicar lliurement aquest article on vulguis amb la condició de que ho facis íntegrament, mencionis a l'autor i posis un link actiu a la seva web.

Tornar al començament


PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ

QFACWIN el programari de gestió gratuït

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


Tornar al començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com


 

Anunciar-se en aquesta secció val 20 € (màxim 250 caràcters). Si vols publicar el teu anunci, contracta'l prement aquí. Els anuncis apareixen en ordre de contractació.


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

impresora PDF Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta impressora PDF de regal.

Una impressora PDF es un software que converteix qualsevol llistat (documents, factures, pressupostos, cartes, informes, etc.) de qualsevol programa en un arxiu en format PDF que es pot enviar per e-mail.

Si creus que Empresa Virtual pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti per a que es pugui subscriure.


Tornar al començament

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Tornar al començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

 

Tornar al començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2006