logo Empresa Virtual

número 20 - juliol de 2006 
Subscripcions | Articles endarrerits
Butlletí gratuït de subscripció voluntària editat per QSOFT.
Tracta d'informàtica de gestió, Internet i comerç electrònic.
Esta dirigit a emprenedors, professionals, comerciants i empreses.

 

CONTINGUT

•  Editorial
•  Què són les contribucions d'OsCommerce?
•  Patrocinador del butlletí
•  Recursos en 3 línies
•  Col.laboracions
•  Recomana i guanya


EDITORIAL

Hola,

Si ets un dels nous subscriptors, et donem una afectuosa benvinguda al butlletí.

En números anteriors us vaig prometre que aniríem ampliant la informació sobre osCommerce, la botiga virtual de software lliure més utilitzada en tot el món . Avui parlarem de les contribucions per a osCommerce . He triat un article de Miguelo que explica de manera molt entenedora que son les contribucions i per a que serveixen.

Espero que us agradi.

El patrocinador del butlletí d'aquest número és Actualize, un nou servei d'assistència informàtica en remot destinat a solventar tots el problemes que tingueu amb els vostres equips i les aplicacions d'ofimàtica en el moment en que es produeixin.

I com sempre, recorda que pots guanyar importants premis recomanant-lo amb la campanya Recomana i guanya .


Salutacions i bones vacances,

Quim Herrera
Editor d'Empresa Virtual


ARTICLE

Què són les contribucions d'OsCommerce?

Per Miguelo
http://www.keleke.com

Per què serveixen les contribucions de la botiga virtual OsCommerce? Què puc fer amb elles?

Són algunes de les preguntes que sorgeixen quan instal·les una botiga Oscommerce, ja que per necessitat haurem d'utilitzar alguna contribució per a la nostra botiga on-line.

Hi ha contribucions de tot tipus, que serveixen per a modificar i/o ampliar el codi php original i adaptar la botiga a les nostres necessitats . Per exemple, si necessites més dels 3 idiomes que venen per defecte o necessites algun més com català… O si vols canviar l'aspecte de les caixes informatives o vols que la capçalera canviï aleatòriament d'imatge, o vols gravar l'itinerari dels usuaris de la teva web durant les seves visites… són moltes les millores, ampliacions o canvis que se li poden fer a la teva botiga d'Oscommerce.

Totes estan a la comunitat d'Oscommerce, anima't a pujar la teva. Les contribucions són per utilitzar-les al teu propi risc, és a dir, has de fer còpies de tots els teus arxius ja que no et garantitzen que vagin del tot bé, o que al costat d'altres contribucions puguin donar problemes, prova-les abans d'usar-les. Fes còpies, fes còpies, fes còpies ...

Les contribucions les dividim en 12 categories

 • Mòduls d'Enviament
  Necessites enviar coses a l'estranger? Només al teu país? Em cobren més si enviament A Palma de Mallorca que a Barcelona, què faig? Afegeix el mòdul necessari, els hi ha fins i tot de UPS, Seur… ja creats, altres per tarifes de producte, o per quantitats, per Codis Postals, o no cobrar si arriba la comanda a un import.. Adapta el teu Oscommerce a les teves necessitats.
 • Mòduls de Pagament
  Mòduls per a cobrar amb targeta, o contra reemborsament, o per transferència bancària, per a cobrar en el teu país o en uns altres, així com mòduls per e-pagat, paypal i altres empreses de cobrament per web..
 • Mòduls de Comandes
  Serveixen per a fer descomptes a grups, per a fer comandes amb un mínim d'euros, o per a controlar si necessites afegir IVA o altres impostos
 • Mòduls de Crèdit
  És el més ampli quant a contribucions, n'hi ha de tot tipus, per a administració, com control per nivells, o per a la botiga, com agregar e-mails a les comandes o acceptar condions de compra… molt interessants.
 • Idiomes
  Traduccions de la botiga tant de l'apartat d'administració com la botiga en si, búlgar, coreà, turc, rus, quins idiomes necessites?
 • Imatges
  Principalment botons en idiomes que no vénen per defecte a Oscommerce, així com el tractament de les imatges, creació de Thumbnails de les fotos dels teus productes, icones de tot tipus..
 • Informes
  Contribucions que t'informen quan un client s'ha donat d'alta, o de les vendes mensuals de la botiga, editar comandes, clients, informes del catàleg en PDF, etc..
 • Zones
  Contribucions que serveixen per a determinar les ciutats, cabdals, i regions de països en concret.
 • Info Boxes
  Afegeix caixes o infoboxes en les columnes laterals amb noves funcionalitats o modificacions d'aquestes, com els més venuts amb imatges o la caixa de Login millorada, lector de rss, publicitat, etc..
 • Plantilles o Templates
  Botons, icones, i estructures per a modificar la teva botiga facilmente en aspecte gràfic. Els PSDS o arxius de Photoshop para modificar els botons de la botiga..
 • Millores o Features
  Les hi ha de tot tipus, per a millorar la pàgina de producte, més fotos, més opcions de compra, millores quant a funcionalitats de la tendeixi Oscommerce, nous menús, comprar sense necessitat de crear compte d usuari,etc..
 • Altres
  De tot tipus sense classificar, com crear la pàgina 404 o com posar Flash en el catàleg, ...

Normalment les contribucions te les descàrregues en format .zip o .rar i solen ser arxius que has de reemplaçar pels originals, o codi que has d'afegir als teus arxius. De totes maneres, fes backup de tots els teus arxius, ja que poden no funcionar correctament totes, o podem tenir algun error al editar els nostres arxius.

Enllaços relacionats amb aquest article:

Totes les contribucions per a osCommerce: http://www.oscommerce.com/community/contributions

Fòrums d'OsCommerce en espanyol: http://oscommerce.qadram.com/modules.php?name=Forums

 


Pots publicar lliurement aquest article on vulguis amb la condició de que ho facis íntegrament, mencionis a l'autor i posis un link actiu a la seva web.

Tornar al començament


PATROCINADOR DEL BUTLLETÍ


QFACWIN el programari de gestió gratuĂŻt

amb web i botiga virtual integradaDescarrega'l ara i comença a vendre
en Internet sense cap cost addicional.


més informació
Tornar al començament

RECURSOS EN TRES LÍNIES

Aquí hi publiquem en tres línies, llocs d'Internet que continguin informació o recursos que creiem que poden ser de gran interès per a tots els subscriptors.

e-catala.com oferim cursos de català a través de la xarxa. Centrem la nostra oferta formativa en l'aprenentatge de l'expressió escrita. El principal objectiu: ensenyar a escriure correctament en català. www.e-catala.com


Domini i correu professional Per només 7 € al mes, dóna una imatge professional als teus clients amb comptes de correu sota el teu propi domini. Prem aquí si vols més informació


Guanya diners a la teva web posant un link o un enllaç a les nostres pàgines amb el programa d'afiliats de QSOFT.
[ + informació ].


TRAC traductors i correctors, 20 anys d'experiència en la nostra professió. Especialitzats en llengua catalana. Classes de català particulars, en grups i per a empreses. Preparació per als exàmens de la Junta Permanent de Català. www.tractradu.com 

Anunciar-se en aquesta secció val 20 € (màxim 250 caràcters). Si vols publicar el teu anunci, contracta'l prement aquí. Els anuncis apareixen en ordre de contractació.


Tornar al començament


SUBSCRIPCIONS

impresora PDF Subscriu-te ara al butlletí gratuït Empresa Virtual i rebràs aquesta impressora PDF de regal.

Una impressora PDF es un software que converteix qualsevol llistat (documents, factures, pressupostos, cartes, informes, etc.) de qualsevol programa en un arxiu en format PDF que es pot enviar per e-mail.

Si creus que Empresa Virtual pot interesar o ser d'utilitat a alguna persona que coneixes, reenvia-li el butlleti per a que es pugui subscriure.


Tornar al començament

COL.LABORACIONS

Si tens algun article interessant sobre informàtica o negocis a Internet i t'agradaria publicar-lo en aquest butlletí, pots enviar-lo a: editor@empresa-virtual.com.

Amb molt de gust el revisarem per publicar-lo en la propera edició del butlletí.

Ens interessa molt la teva opinió:

Quins temes t'agradaria que tractéssim?
Tens alguna pregunta relacionada amb Internet o comerç electrònic?

Envian's els teus suggeriments, comentaris o dubtes a: editor@empresa-virtual.com.


Tens algun producte o servei per oferir als subscriptors d'Empresa Virtual?

Envia un e-mail a editor@empresa-virtual.com i fes-nos arribar la teva oferta. L'estudiarem sense cap compromís.


Tornar al començament

RECOMANA I GUANYA

Ajudans a aconseguir nous subscriptors del butlletí Empresa Virtual. Per cada subscriptor nou que aportis obtindràs 10 punts. Aquests punts els pots canviar per:

•  programa de gestió QFACWIN versió professional

•  programa de gestió QFACWIN suscripció anual

•  programa de gestió QFACWIN versió bàsica

•  Domini gratuït i pàrquing a Internet durant un any

•  Publicitat en el butlletí

 

Tornar al començament

DADES DE SUBSCRIPCIÓ

Les teves dades de subscriptor són:

Nom:
Email:

Si per alguna raó vols donar-te de baixa i deixar de rebre aquest butlletí, clica aquí i no tornaràs a rebre cap e-mail nostre. Les baixes són automàtiques.

Prem modificar per canviar alguna de les teves dades.

Si ho desitges pots revisar la nostra política de privacitat.


 

Empresa Virtual © QSOFT 2006